beroepsvervoercursus.nl

beroepsgoederenvervoer vakbekwaamheid cursus opleiding de cursus en het diploma voor je beroepsvervoer diploma

beroepsgoederenvervoer vakbekwaamheid cursus opleiding

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerBen je op dit moment chauffeur in loondienst en ben je toe aan een volgende uitdaging? Steeds meer chauffeurs zetten de stap en worden zelfstandig transportondernemer in het beroepsvervoer. Kies voor zelfstandigheid in het beroepsvervoer, dan kies je eerst voor de cursus ondernemer beroepsvervoer.

Als je een onderneming wilt starten in het beroepsvervoer, heb je een Eurovergunning nodig. Om deze vergunning te verkrijgen moet je onder andere voldoen aan de eis van het beroepsvervoer vakbekwaamheid. Die vakbekwaamheid beroepsvervoer kun je aantonen met het getuigschrift Vakbekwaamheid Beroepsvervoer voor Ondernemers, waarvoor wij je met alle plezier opleiden. Je hebt dit getuigschrift nodig om een ondernemingsvergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO, samen met je kredietwaardigheid en betrouwbaarheid. Met deze vergunning kun je dan een eigen transportbedrijf beginnen in het beroepsvervoer! Het maakt daarbij niet uit of je ambities bij een klein of groot transportbedrijf liggen of dat je als zzp-er of eigen rijder aan de slag wilt.

Als je dus een transportonderneming wilt starten of wilt leiden in het beroepsvervoer, is het hebben van het getuigschrift beroepsvervoer verplicht om te kunnen voldoen aan de eis van vakbekwaamheid. Dit geldt dan voor kleine of grote ondernemingen, maar ook de zzp chauffeur, de eigen rijder, maar ook voor bedrijfsopvolging en bedrijfsovername.

 

De cursus Ondernemer Beroepsvervoer bestaat uit zes modules

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerHet getuigschrift bestaat uit een zestal modules. Voor elke module dient het examen met goed gevolg afgelegd te worden met een 6 of hoger. Het betreft de volgende modules.

Beroepsvervoer module Wegvervoer Goederen
Als ondernemer Beroepsvervoer in Nederland, maar ook internationaal, ben je gebonden aan wet- en regelgeving in het beroepsvervoer.Je leert in deze module over de organisaties, wet- en regelgeving binnen het beroepsvervoer, vervoersvormen, weginfrastructuur, verkeersregels, ritplanning en voertuigmanagement. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het zuinig rijden en ladingzekering in het beroepsvervoer. Onderwerpen: logistiek, verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP. Verder een aantal technische onderwerpen zoals; Laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen.

Beroepsvervoer module Bedrijfsmanagement
Voor een (startende) ondernemer in het breoepsvervoer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. Je leert in deze module de keuze te motiveren voor jouw ondernemingsvorm die je gaat kiezen voor je bedrijf in het beroepsvervoer. Verder staan we stil bij verzekeringen voor het beroepsvervoer, beveiliging en belastingen. Diverse rechten zoals merkenrecht, pandrecht en failliesementsrech komen aan bod. De module sluiten we af met marketing, wat je op weg gaat helpen om je ondernemersplan voor je bedrijf in het beroepsvervoer op te stellen. Onderwerpen: marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie, hypotheek en criminaliteit.

Beroepsvervoer module Personeelsmanagement
opleiding cursus beroepsgoederenvervoerAls ondernemer in het beroepsvervoer kan een moment aanbreken waarop je besluit om personeel in dienst te nemen. Vandaar dat we in deze cursus je kennis willen ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven. Ook als je zeker weet dat je nooit personeel in dienst gaat nemen is deze module verplicht te volgen.

Beroepsvervoer module Financieel management
Een ondernemer in het beroepsvervoer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren je de basis over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. In deze cursus Ondernemer Beroepsvervoer leer je hoe je een jaarrekening moet lezen , hoe een (bij)boekhouding te voeren en hoe het zit automatiseringsaspecten. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod. Deze module draait erom dat je straks met je boekhouder in staat bent om te kunnen overleggen en daarmee weloverwogen beslissingen kunt nemen. Ook als je de boekhouding in zijn geheel aan de boekhouder overlaat is verplicht te volgen.

Beroepsvervoer module Calculatie
Dagelijks vinden binnen je onderneming (straks) opdrachten en beslissingen plaats. Het is van belang dat je daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers. In deze module leer je welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. Je leert vervolgens kostprijsberekeningen te maken in het beroepsvervoer.

Als je geslaagd bent voor de examens van deze boeiende cursus beroepsvervoer op MBO niveau krijg je je vakdiploma beroepsvervoer en kun je de eigen onderneming in het beroepsvervoer starten (als je ook kredietwaardig en betrouwbaar bent).

 

Examens beroepsvervoer vakdiploma

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerDe examens voor het CCV diploma/getuigschrift beroepsvervoer worden doorlopend afgenomen. De opleiding bestaat uit 6 modules/examens. Per examendag kun je zelfs voor meerdere modules examen afleggen. Maar ons advies is om je examens (en studiedruk) te verspreiden .Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een ondernemingsvergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO. Bij deze aanvraag dien je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en aan te tonen dat je kredietwaardig bent.

De cursist dient zelf zorg te dragen voor de aanmelding en betaling van de examens. Alle examenvragen zijn meerkeuzevragen met 4 antwoordmogelijkheden. Alleen bij de vakken Calculatie (geheel open) en Financieel Management (gedeeltelijk meerkeuze en gedeeltelijk open) geldt, dat er ook open vragen worden gesteld (cases). Om in aanmerking te komen voor een Getuigschrift Beroepsvervoer dient de kandidaat binnen 5 jaar geslaagd te zijn voor alle modules. De uitslag van het examen wordt zo spoedig mogelijk na de examens per post naar de kandidaat verzonden.

Vrijstellingen:
Wilt u weten of u een vrijstelling heeft?

 

Cursus en Lesmateriaal

Het lesmateriaal voor de opleiding beroepsvervoer bevat per hoofdstuk de relevante oefenvragen en aan het einde van iedere module de nodige examentrainingen. Op deze manier worden de cursisten optimaal voorbereid op het succesvol kunnen afleggen van de examens beroepsvervoer bij het CCV. Ondanks het feit dat de antwoorden van de vragen terug te vinden zijn in het lesmateriaal leveren we zonder meerprijs de antwoordmodellen en toelichtingen er gewoon bij.

De opleiding omvat 10 opleidingsdagen. U hebt de keuze uit een dagopleiding en een zaterdagopleiding. U kunt er ook voor kiezen dat u de opleiding via e-learning gaat doen. Dat houdt in dat u zelf uw eigen studietijd en studietempo bepaald. Door middel van vele clips, foto's, voorbeelden en examenvragen, leert u de leerstof op een prettige wijze op te nemen. Dankzij de persoonlijke begeleiding van een van onze mentoren, kunt u altijd bij ons terecht met uw vragen en opmerkingen

 

Versnelde opleiding beroepsvervoer

Met de versnelde Ondernemersopleiding Beroepsvervoer kunnen deelnemers extra snel het Getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemer Beroepsvervoer halen. Deze opleiding bestaat uit 5 modules die achter elkaar worden ingepland in 4 weken. Met het behalen van de modules kan vervolgens het Getuigschrift Ondernemer Wegvervoerworden behaald. Ondernemers die een transportbedrijf willen beginnen. Ook interessant voor chauffeurs, kwaliteitsmanagers,bedrijfsleiders, administrateurs en acquisiteurs die werkzaam zijn in de transportbranche. Ook geschikt voor personen die vanuit hun functie in dienst van overheid of bedrijfsleven te maken hebben met de transportbranche.