beroepsvervoercursus.nl

Getuigschrift Beroepsvervoer de cursus en het examen voor je beroepsvervoer diploma

Getuigschrift Beroepsvervoer

Getuigschrift Beroepsvervoer (transportondernemers opleiding)

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerOp deze website tref je informatie aan over de opleidingen voor het Getuigschrift Beroepsvervoer (ook wel genoemd Transportondernemers Beroepsvervoer Opleiding).

Indien je een transportonderneming wilt starten of leiden in het beroepsvervoer, is het hebben van het Getuigschrift Beroepsvervoer verplicht, om te kunnen voldoen aan de eis van vakbekwaamheid zoals gesteld in de Wet Wegvervoer Goederen. Dit geldt voor zowel éénmanszaken, eigen rijders, zzp chauffeurs, grote en kleine transportbedrijven als voro bedrijfsopvolging en bedrijfsovername.

Dus, voordat je als transportondernemer je activiteiten kunt uitvoeren, moet het bedrijf beschikken over een vergunning. Om deze vergunning te kunnen aanvragen bij de NIWO, zowel voor nationaal – als ook voor internationaal vervoer, dient er binnen het bedrijf ten minste één vakbekwaam persoon aanwezig te zijn. Deze vakbekwaamheid is aan te tonen door het kunnen overleggen van het zogenaamde Getuigschrift Beroepsvervoer.

Onze uitdaging als opleider is dat je slaagt voor het examen waarvoor je bij ons de opleiding volgt. Dit kan zowel schriftelijk via e-learning of klassikaal. Het spreekt haast voor zich dat jouw inzet hierbij een ook een grote rol speelt. Dus onze ervaring en jouw motivatie !

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerDe examens worden op meerdere lokaties en verschillende momenten afgenomen door CCV.

Het getuigschrift beroepsvervoer bestaat uit een vijftal modulen; voor elke module dien je het examen met voldoende af te sluiten. Dit wil zeggen met een 6 of hoger.

Module B Bedrijfsmanagement Getuigschrift Beroepsvervoer
o.a. marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie en criminaliteit.


Module C Calculatie Getuigschrift Beroepsvervoer
Kostprijsberekening, wat kost het om een wagen in het bedrijf te hebben en te houden; wat is voor- en nacalculatie en hoe bereken ik mijn verkoopprijs.


Module F Financieel management Getuigschrift Beroepsvervoer
o.a. bedrijfsadministratie (boekhouden), balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gerelateerde onderwerpen als BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde gegevensverwerking..

opleiding cursus beroepsgoederenvervoerModule P Personeelsmanagement Getuigschrift Beroepsvervoer
o.a. organisatie van een bedrijf, personeelsplanning, CAO, arbeidstijdenbesluit, leidinggeven, sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten, vakbekwaamheid en vrij verkeer in Europa.


Module Wg Wegvervoer Goederen Getuigschrift Beroepsvervoer
o.a. zaken als logistiek, zoals verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP. Verder een aantal technische onderwerpen in grote lijnen op ondernemers niveau. Laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen.

Voor enkele modulen is een vrijstelling mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CCV afdeling Ondernemersexamens 088 227 77 00 en de CCV website bij vrijstellingen, of kijk onder het menu examen bij vrijstellingen.

De cursussen leiden op voor de examens die door de divisie CCV van het CBR worden afgenomen. Je kunt de opleiding per module volgen en per module examen doen.

Heb je vragen, mail of bel ons. Je bent uiteraard ook welkom om eens te komen kennismaken met ons tijdens een proefles.